Notícies pròpies, Totes les notícies

La Plataforma Salvem la cala d’Aiguafreda llança una campanya de micromecenatge per recaptar fons

Sota el lema “Salvem la cala d’Aiguafreda, espai natural de la Costa Brava”, la Plataforma Salvem la cala d’Aiguafreda posa en marxa la recaptació de fons per fer front al procés judicial.

La Plataforma ciutadana Salvem la cala d’Aiguafreda, amb el suport d’Ecologistes en Acció, inicia avui una campanya de micromecenatge col·laboratiu per recaptar fons i poder així obtenir els diners necessaris per fer front a les despeses administratives i judicials que s’ocasionaran en els propers mesos i anys, arrel de les previsions urbanístiques de la cala d’Aiguafreda, al municipi de Begur.

El Pla urbanístic previst per l’Ajuntament de Begur permet construir centenars d’habitatges de segona residència, la majoria unifamiliars, i noves places hoteleres, incloent 3 nous hotels, amb un sostre total previst de 145.564 metres quadrats. Aquesta planificació urbanística està inclosa majoritàriament dintre de la franja de cinc-cents metres del domini públic maritimoterrestre i no inclou cap estudi d’impacte ambiental, ni paisatgístic, tot i tractar-se d’una zona litoral amb elevades pendents i amb un valor natural i cultural incalculable.

Nombroses entitats i veïns de la zona s’han començant a organitzar pel gran impacte ambiental i socioeconòmic que ocasionaria un desenvolupament urbanístic d’aquestes dimensions. Doncs, a més, es tracta  en una zona litoral ja molt fragmentada i fragilitzada, i que alhora limita amb varis espais naturals protegits, les “Muntanyes de Begur” del pla d’espais d’interès natural (PEIN), el “Litoral del Baix Empordà” de la Xarxa Natura 2000 i la Reserva Marina de Ses Negres.

En els propers 40 dies la Plataforma Salvem Aiguafreda espera poder recaptar els recursos econòmics necessaris per fer front al procés judicial contra aquest projecte urbanístic, i anima a la ciutadania a fer donatius dintre de les capacitat de cadascuna de les persones i/o entitats que puguin col·laborar.

Alhora, el col·lectiu també anuncia que té previst organitzar una roda de premsa a Begur el proper dijous 19 de juliol per donar a conèixer les al·legacions presentades i les properes accions previstes.

Per fer un donatiu: https://ca.goteo.org/project/salvem-la-cala-d-aiguafreda-espai-natural-de-la-co