Notícies pròpies, Totes les notícies

La Plataforma Salvem la cala d’Aiguafreda convoca una roda de premsa a Begur pel dijous 19 de juliol a les 11h

khqwyofx323422.jpg.[pr]La Plataforma Salvem la cala d’Aiguafreda, organitza una roda de premsa al Mas d’en Pinc per explicar les al·legacions presentades en relació a la Modificació puntual del POUM en el sector d’Aiguafreda, al municipi de Begur. Una actuació urbanística de la dècada dels setanta que implica la construcció de nous hotels i centenars de noves cases en una zona majoritàriament boscosa, compresa dintre dels cinc-cents metres del domini públic maritimo-terrestre i que es troba, a més, envoltada d’espais naturals protegits. Aspecte pels quals la Plataforma considera il·legal la classificació d’aquesta àrea com a sòl urbà.

Per tal de personar-se contra aquesta actuació, el passat divendres dia 13 de juliol, la Plataforma Salvem la cala d’Aiguafreda, amb el suport de nombroses persones individuals i entitats del territori (entre les quals Ecologistes en Acció i l’Associació de Naturalistes de Girona), varen presentar a l’Ajuntament de Begur nombroses al·legacions firmades per vora un miler de persones. D’aquesta forma, els signants, varen poder mostrar la seva frontal oposició a les previsions urbanístiques que l’Ajuntament de Begur pretén dur a terme en un àmbit de grans dimensions -d’unes 71 hectàrees- ubicat a la cala d’Aiguafreda, un espai amb una excepcional fragilitat paisatgística i que presenta uns valors naturals i culturals incalculables.

L’advocat de la Plataforma presentarà les al·legacions entregades a l’Ajuntament de Begur, donarà el punt de vista de les persones que representa, i mostrarà les greus deficiències legals i de forma de l’expedient de modificació puntual aprovada inicialment per unanimitat en el Ple de l’Ajuntament de Begur. Acte seguit, la Plataforma Salvem la cala d’Aiguafreda, i les entitats que la recolzen, donaran a conèixer la campanya de micromecenatge iniciada a través de Goteo per tal de recaptar fons, així com les futures accions que pretenen dur a terme.

Un cop finalitzada la roda de premsa, membres de la Plataforma guiaran als periodistes i assistents interessats per un itinerari senzill des de Mas d’en Pinc (Begur) fins al Mirador de Sa Creu (Aiguafreda), zona des de la qual és té una magnífica panoràmica sobre l’àrea que es pretén urbanitzar.

Roda de premsa al Mas d’en Pinc (Begur)

Roda de premsa: 11:00 – 11:45, i posterior ruta guiada fins al Mirador de Sa Creu (Aiguafreda).

Lloc: Espai Mas d’en Pinc, Passeig de Carmen Amaya, 12, 17255 Begur, Girona (Coordenades geogràfiques X: 517.584 Y: 4.645.217 UTM 31N/ETRS89).

Organitza: La Plataforma Salvem la cala d’Aiguafreda, amb el suport d’Ecologistes en Acció i l’Associació Naturalistes de Girona.