Notícies pròpies, Totes les notícies

Èxit en la roda de premsa organitzada per la Plataforma a Begur

La Plataforma Salvem la cala d’Aiguafreda es mostra molt satisfeta per l’èxit de la roda de premsa organitzada ahir, 19 de juliol, al Mas d’en Pinc a Begur.

En aquesta roda de premsa l’entitat va explicar els següents passos que té previstos, així com la campanya de recaptacions de fons que ha iniciat per poder fer front a les despeses administratives i judicials per aturar la modificació del pla d’ordenació urbana municipal (POUM) al sector d’Aiguafreda de Begur, que preveu finalitzar la part pendent d’una urbanització que data del 1975. La urbanització, segons la memòria del POUM (disponible aquí), afecta 70 hectàrees i preveu fins a 264 nous habitatges i tres hotels.

El punt central de la roda de premsa, a la que van assistir nombrosos mitjans de comunicació i veïns del municipi, va ser la presentació de les al.legacions (disponibles aquí) duta a terme per l’advocat de la Plataforma, n’Eduard de Ribot, que va explicar que aquesta modificació del POUM presenta fins a quinze irregularitats greus. “El que fa l’equip de govern és arrossegar inèrcies i tirar endavant un model clarament agressiu amb el territori”.

Actualment, la responsabilitat d’aquest projecte està en mans de l’Ajuntament de Begur, que té la possibilitat de replantejar-lo, i en cas que no ho faci, la Plataforma té la intenció d’arribar on calgui per aturar-lo. A través dels seus representants, l’entitat va recalcar que “l’especulació urbanística del municipi sembla no tenir fre i si no actuem ara per protegir el nostre patrimoni natural i cultural, en pocs anys ja no quedarà ni un metre de litoral mínimament verge a Begur”.

Alhora, membres de la Plataforma han declarat durant la roda de premsa que “ens hem començat a organitzar ara perquè la macrourbanització d’Aiguafreda afecta més de 70 hectàrees, però hi ha d’altres afectacions urbanístiques al municipi, com ara la construcció de fins a 24 noves cases a la pedrera Nova (a s’Antiga) o la construcció de fins a 50 noves cases al costat del càmping de El Masset (Sa Riera), que ens preocupen enormement”. En aquest aspecte, la Plataforma Salvem Aiguafreda no descarta emprendre més accions legals contra el plantejament urbanístic de l’Ajuntament de Begur, a part de les ja previstes amb respecte el POUM d’Aiguafreda.