Notícies pròpies, Totes les notícies

La Plataforma Salvem la cala d’Aiguafreda proposa una nova bateria de miradors per complementar la ruta promoguda per l’Ajuntament de Begur per descobrir el municipi

La Plataforma vol impulsar així un recorregut pels indrets més amenaçats i que, fins que no s’acabin de destruir, encara poden ser considerats paratges amb elevats valors naturals i paisatgístics.

La plataforma ciutadana Salvem la cala d’Aiguafreda sol·licita l’ampliació de la ruta de 17 miradors, donada a conèixer recentment pel consistori, per a que representin més fidelment els plans urbanístics promoguts per l’Ajuntament de Begur.

El recorregut proposat per l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament està integrat per diversos punts d’observació, com ara el Castell de Begur, Sant Ramón o el Mas d’en Pinc, amb l’objectiu de donar a conèixer el territori i ser un element més de promoció turística del municipi. Ara bé, la Plataforma considera que molts altres punts de gran interès per la ciutadania estan obviats en la ruta, per això proposen a l’Ajuntament que n’ampliï el recorregut i afegeixi nous miradors “per a que el conjunt de la ciutadania pugui gaudir plenament dels plans urbanístics del consistori i veure, amb total transparència, cap a on evolucionen els paratges de Begur”.

Entre els punts addicionals proposats per la Plataforma destaca la font de la cala d’Aiguafreda, tot i que entenen que potser l’Ajuntament trobi delicat afegir com a mirador una font que té per inscripció “Ben-vinguts i respecteu aquest lloc”, doncs el pla del consistori per aquesta cala és la construcció de fins a 265 habitatges i 3 nous hotels. Motius pels quals la Plataforma vol plantejar també a l’Ajuntament el canvi de nom de la cala d’Aiguafreda pel de cala de s’Especulació. De la mateixa forma que proposen el canvi de nom de Sa Tuna pel de Sa Benidorm.

Seguidament plantegen afegir la pedrera Nova de s’Antiga com a mirador obligat, tant com per les seves vistes des de la Platja del Racó o la Platja Gran de Pals, com per les vistes observades des del Mirador Puig Rodó. Alhora, la Plataforma vol recalcar el gran interès de fer una visita in situ a la pedrera de s’Antiga, doncs “no sempre és possible visitar una pedrera que ha operat il·legalment durant anys i que en lloc de restaurar-se, com obliga la llei, s’hi construeixin fins a 24 habitatges de luxe”. Per aquest fet, des de la Plataforma recalquen l’imperatiu d’afegir aquest punt entre la ruta de miradors creada recentment per l’Ajuntament de Begur, ja que “la particularitat paisatgística dibuixada per les múltiples excavadores fan d’aquesta pedrera un mirador de gran valor paisatgístic”.

Un dels altres punts proposats són les vistes sobre algunes de les muntanyes de Begur, com ara les de les urbanitzacions Mas Mató i la Cala del Rei, ambdues a prop de la platja de Sa Riera. Unes vistes que amb el pas dels anys han anat evolucionant gràcies al gran creixement de mansions amb una gran variabilitat arquitectònica, i que mica en mica han anat guanyat terreny sobre les pinedes mediterrànies del municipi.

Tampoc passen per alt la necessitat d’afegir un nou mirador davant la parcel·la Van de Walle, a tocar del càmping El Masset, també a Sa Riera, on es preveu la construcció d’un espai hoteler i fins a 56 “vivendes prèmium”, així com noves carreteres. Segons la plataforma “en aquest lloc ja no s’hi pot escoltar el cant dels ocells, però és un lloc d’avistament ideal per veure els cotxes passar”.

Finalment, a més dels miradors amb vistes sobre antigues pinedes i paisatges d’antany, la Plataforma vol incidir en la necessitat de posar bancs o elements de gaudi en altres indrets que també són d’elevat interès paisatgístics i antropològic, com ara els punts de recollida de brossa, o bancs on passar el temps i poder així comptar les voltes que fan els vehicles privats abans de poder trobar un aparcament. Aparcaments, que, abans eren pinedes i ara són terraplens de terra on els cotxes ja poden aparcar mirant a la nostra mar estimada. No es romàntic?

Veure l’àlbum de fotos: https://photos.app.goo.gl/3nDogNyqvmSyoHjJ6

També pots trobar-nos a les xarxes socials: Twitter i Facebook