Notícies pròpies, Totes les notícies

Un gran pas en la conservació de la costa de Begur i de la Costa Brava

22 10 18_032

SOS Aiguafreda – Salvem la Costa de Begur considera una gran notícia la moratòria proposada aquest gener per la Comissió d’Urbanisme de Girona “El fet que s’hagi nclòs la urbanització de la Pedrera de s’Antiga, així com la de la cala d’Aiguafreda són excel•lents notícies. A Sa Riera, a més, aquesta moratòria inclou tres sectors més que es pretenien urbanitzar molt a prop de la platja (sectors Sa Riera i Es Torradors A i B), doncs mitjançant aquesta moratòria s’ha aconseguit reduir uns 50 nous habitatges i 1 hotel en la zona de Sa Riera i uns 265 nous habitatges i 3 hotels en la zona d’Aiguafreda”.

En la moratòria, però, no ha entrat el polèmic projecte conegut sota el nom de “Jardins de Sa Riera Living” que es troba molt a prop de la platja de Sa Riera. Un projecte que ha desforestat una extensa zona de bosc per donar pas a 52 noves cases. Motius pels quals la Plataforma local alerta que “No ens aturarem aquí. Farem tot el possible per paralitzar també aquest projecte”.

Consideren a més que d’altres urbanitzacions a Begur, que no han entrat en la moratòria, com ara les previstes a Montcal, Vancells i Font de la Salut, entre d’altres, segueixen posant en perill el futur del poble que ja ha superat amb escreix la seva capacitat de càrrega. Així que, tot i que la Plataforma SOS Aiguafreda – Salvem la Costa de Begur està satisfeta amb aquesta moratòria, indiquen que continuaran treballant per a que tots aquest projectes donin pas a una prohibició definitiva de construir i seguiran denunciant tots els casos insostenibles amb l’objectiu de protegir al màxim el paisatges i el patrimoni natural, social i cultural del municipi.