Notícies pròpies, Totes les notícies

Un gran pas en la conservació de la costa de Begur i de la Costa Brava

22 10 18_032

SOS Aiguafreda – Salvem la Costa de Begur considera la moratòria proposada per la Comissió d’Urbanisme de Girona una gran notícia “El fet que s’aturi l’urbanització de la Pedrera de s’Antiga, així com la de la cala d’Aiguafreda són excel•lents notícies. A Sa Riera, a més, aquesta moratòria inclou tres sectors més que es pretenien urbanitzar molt a prop de la platja (sectors Sa Riera i Es Torradors A i B), però mitjançant aquesta moratòria s’ha aconseguit reduir uns 52 nous habitatges i 1 hotel en la zona de Sa Riera i uns 265 nous habitatges i 3 hotels en la zona d’Aiguafeda”.

Tot i aquesta moratòria, sota el nom de Jardins de Sa Riera Living en la platja de Sa Riera s’està desforestant ara mateix una extensa zona de bosc que donaran pas a 52 noves cases. Motius pels quals la Plataforma local alerta que “No ens aturarem aquí. Farem tot el possible per paralitzar també aquest projecte”.

Consideren a més que d’altres urbanitzacions a Begur, com ara les previstes a Montcal, Vancells i Font de la Salut, entre d’altres, segueixen posant en perill el futur del poble que ja ha superat amb escreix la seva capacitat de càrrega. Així que, tot i que la Plataforma SOS Aiguafreda – Salvem la Costa de Begur està molt satisfeta amb aquesta moratòria, indiquen que continuaran treballant per a que tots aquest projectes donin pas a una prohibició definitiva de construir i seguiran denunciant tots els casos insostenibles amb l’objectiu de protegir al màxim el paisatges i el patrimoni natural, social i cultural del municipi.