Aparició en mitjans, Totes les notícies

La moratòria del conseller Damià Calvet a la Costa Brava no salva la urbanització de Sa Riera

Article publicat en elTriangle per Jaume Reixach | 19/03/2019

WhatsApp Image 2019-03-26 at 13.08.45

Aquesta promoció immobiliària la fa una empresa vinculada al cas del 3%

L’empresa suïssa té les arrels a Andorra

L’empresa que s’està carregant la cala Sa Riera de Begur, Stoneweg Spain SL, és filial de la societat Stoneweg SA, amb seu a Ginebra (Suïssa). Però el seu fundador i president, Jaume Sabater Martos, té els seus antecedents familiars directes a Andorra i a Catalunya. És fill de l’exalcalde convergent de Portbou, Jaume Sabater Rovira, que va fer, amb posterioritat, una profitosa carrera en el món, sempre tèrbol, de les finances d’Andorra.

Jaume Sabater Rovira va ser el director general d’Andbank entre els anys 1998-2008, durant l’època en què els Pujol tenien amagada en aquesta entitat la seva ingent fortuna i feien tota mena d’operacions amb diners en efectiu. Després de deixar el banc va crear Universal Gestió, una gestora de patrimonis radicada a Andorra de la qual el seu fill Jaume Sabater Martos figura com a cap d’inversions.

Juntament amb el seu cunyat, l’economista Toni Martos, Jaume Sabater Rovira també va crear a Barcelona la consultora Efial, especialitzada en l’assessorament a ajuntaments, en especial de Convergència. Aquesta consultora és en l’ull de l’huracà de les investigacions judicials i policials sobre el cas del 3% i se suposa que una part dels seus beneficis, uns 3 milions d’euros, van acabar a Andorra.

En el marc de la instrucció sumarial d’aquest escàndol de corrupció política, la Guàrdia Civil va escorcollar, l’any 2016, els despatxos d’Universal Gestió i de Jaume Sabater Rovira a Andorra, d’on es van endur molta documentació. A més de ser president de Stoneweg SA i cap d’inversions d’Universal Gestió, Jaume Sabater Martos també és fundador d’Iteram Investments SA, a Luxemburg.

Accedir a la notícia original a elTriangle.