Notícies pròpies, Totes les notícies

Preparen fins a 46 preguntes dirigides als diferents partits polítics que es presenten a l’alcaldia de Begur

La Plataforma SOS Aiguafreda – Salvem Begur, amb el suport d’Ecologistes en Acció de Catalunya, prepara una bateria de preguntes dirigides als diferents partits polítics que es presenten a l’alcaldia de Begur en les properes eleccions municipals.

Portada document

En aquest document, les entitats formulen fins a 46 preguntes dividides en 7 blocs i que consideren de gran transcendència pel futur del municipi, i conviden a les diferents forces polítiques que es presenten a les eleccions municipals de Begur que responguin a les preguntes formulades abans del 20 de maig. Alhora, sol·liciten que les preguntes formulades siguin respostes amb màxima transparència, honestedat i realisme, i estiguin així mateix argumentades, amb l’objectiu de transmetre a l’opinió pública els diferents posicionaments de cada partit.

Fruit de les nombroses polèmiques urbanístiques que han sorgit al municipi durant els darrers mesos, l’apartat més extens de preguntes el protagonitzen els temes d’Urbanisme i Habitatge. En aquest apartat, les entitats ambientals formulen a les diferents candidatures de Begur fins a 20 preguntes relacionades amb el model urbanístic que defendrien en cas de ser escollits/des per formar part del Ple del consistori, així com si aprovarien la construcció de nous hotels a la vila, o bé si donarien permisos per construir en terrenys situats en pendents superiors al 20% (un aspecte prohibit per la Llei d’Urbanisme de Catalunya vigent des de 2004).

Les altres temàtiques tractades en el document, i que al seu torn presenten un bon grapat de preguntes, són les relatives al Medi Natural, Mobilitat, Residus, Aigua, Economia i Societat, així com un apartat final titulat “Begur, slow city?”.

Al final del document, les entitats adjunten un Manifest elaborat per la Plataforma SOS Costa Brava en el que es demana el suport i la firma d’aquells candidats/tes que vulguin mostrar públicament el seu recolzament en relació a la protecció i la defensa del litoral de la Costa Brava.

El document de Preguntes de la Plataforma SOS Aiguafreda – Salvem la Costa de Begur i d’Ecologistes en Acció de Catalunya, està dirigit a:

  • Sr. Joan Loureiro, de Junts x Begur – Esclanyà Esquerra Republicana de Catalunya
  • Sr. Eugeni Pibernat, de Tots x Begur – Esclanyà – Tots per l’Empordà
  • Sra. Maite Selva, de Sempre per Begur i Esclanyà – Junts per Catalunya
  • Sr. Jordi Carreras, de + Begur i Esclanyà – UPMcat
  • Sr. Francesc Pilsà, del Partit dels Socialistes Catalans
  • Sr. Sergio Garcia, del Partido de la Ciudadania